Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
3 Mart 2020 Salı - 09:22

A.Gücü’nde huzursuz günler

Müsabakanın ardından Eryaman Stadı’nda ve sosyal medyada, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’a yönelik eleştiriler artarken, kulüp başkanı Fatih Mert, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

A.Gücü’nde huzursuz günler

Süper Ligin 24. haftasında, Demir Grup Sivasspor’a kendi sahasında 3-0 yenilen ve küme düşme hattının içinden çıkamayan Ankaragücü’nde huzursuz günler yaşanıyor. Mücadelenin bitiminin ardından Eryaman Stadı’na gelen bazı taraftarlar, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ı istifaya davet ederken, tepkilerini sosyal medyada da sürdürdü. Maç esnasında bir kısım taraftar da takımın geçen seneki teknik direktörü İsmail Kartal lehine tezahüratta bulundu.

Derbi müsabakasında Gençlerbirliği karşısında alınan 1-0 yenilginin ardından, Demir Grup Sivasspor maçının da 3-0 kaybedilmesine öfkelenen sarı-lacivertliler, özellikle üst gruptaki rakiplerin puan yitirdiği haftalarda ele geçen fırsatların değerlendirilememesini eleştirdi.

TERCİHLER ELEŞTİRİ NEDENİ OLDU

Ankaragücü taraftarı, ara dönemde takıma katılan ve ilk kez böylesi kritik maçta orta alanda görev yapan Stajanevic’e gördüğü kırmızı kart nedeniyle tepki gösterirken, Sırp oyuncunun tercih edilmesinin de hatalı olduğu görüşünde birleşti. Sarı-lacivertliler, kırmızı kart sonrası yapılan oyuncu değişikliğinin de takımın düzenini bozduğunu, Michalak yerine, Orgill-Rodriuegs ikilisinden birisinin oyundan çıkmasını beklediklerini, geride kalan maçlarda performansı en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Faty’nin sahaya sürülmesinin, farklı yenilginin kapısını araladığını ileri sürdü.

AYAKTA KALMAYA DEVAM MESAJI

MKE Ankaragücü’nde eleştirilerin odağındaki Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, Demir Grup Sivasspor maçında mağlup olsalar da takımdan memnun olduğunu söyledi.

Akçay, skora bakıldığında aciz bir Ankaragücü olduğunun anlaşılabileceğini belirtip, şunları söyledi:

“Ancak biz takımımızdan çok memnunuz. Şu an saha duruşumuz ve yapılan mücadelenin kalitesi bizi gelecek müsabakalara daha iyi bakmaya zorluyor ve böyle düşünüyoruz. Rakibimiz Demir Grup Sivaspor’u tebrik ediyorum. Onların da sonuçta şampiyonluk yolunda bir mücadeleleri var. Umarım onlar da başarılı olur. Önümüzde Beşiktaş mücadelesi var. O da zor geçecek bir müsabaka ama ayakta durmaya ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

İLK ANLAYIŞ BAŞARI VE SKOR

Gençlerbirliği maçının ardından, kulüpte yöneticilerle arasında yaşanan sürece dair bir soruya Akçay, şu yanıtı verdi:

“Öyle bir tarz olursa, biz yönetimle bunu konuşuruz. Öyle bir süreç oluşmadı. Ama olursa da yönetim kurulu muhatabımızdır. Hoşa gitmediğimiz takdirde veyahutta yeterli olmadığımız anlaşılırsa veya bize söylenirse saygıyla karşılarız. Biz emekçiyiz, biz mücadele ederiz. Futbolun içinde bunlar var.”

“Başarı ve skor ülke sporundaki birinci anlayış noktası. Eğer skor kötü ise siz başarısızsınız. Bunu kabul etmelisiniz. Seyirciler, yöneticiler bunu böyle görür. Bu bir bakış açısı. Bu bir kültür. Almanya’da Nürnberg maçını seyrettim. Takım küme düştü. 52 bin seyirci alkışladı. Herkes mendil salladı. Bütün seyirciyi dolaştılar. Bu bir kültür. Küme düşmek ya da yenilmek çok affedersiniz namussuzluk değil ki. Böyle algılanması, böyle yükler verilmesi futbolumuzun gelişmesine de engel olan bir durum. Başarısızlık ve başarı bizim işimizin içinde var. Yönetim kuruluna bağlıyız. Yönetim kurulu bize ‘Arkadaş bu iş bu kadar’ derse saygıyla karşılarız.”

İSMAİL KARTAL TARTIŞMASI

Ankaragücü taraftarının bir bölümünün maç içinde, geçen sezon takımı çalıştıran İsmail Kartal lehine bağırması da tartışmaya yol açtı. Bu sezon Çaykur Rizespor’u çalıştıran ve Trabzonspor yenilgisinin ardından istifa eden Kartal’ın isminin Ankaragücü’nün gündemine gelmesine, bazı taraftarlar olumlu yaklaşırken, büyük çoğunluk tepki gösterdi. Tepki veren taraftarlar, Kartal döneminde kulüpte bir kaos ortamının oluştuğunu, yeniden böyle bir durumu kabul etmelerinin mümkün olmayacağını dile getiren ifadeler kullandı.

Ankaragücü, Cuma günü oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarına başladı. Başkent ekibinde sakatlığı nedeniyle Demir Grup Sivasspor maçında forma giyemeyen Tiago Pinto, sağlık ekibinin gözetimi altında kontrollü bir şekilde çalışmalara başladı. Antrenmanı, kulüp başkanı Fatih Mert ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. 

YÖNETİM OLARAK TAKİPTEYİZ

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, 3-0 kaybedilen Demir Grup Sivasspor maçı sonrasında, camiaya birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mert, “Sevgili Ankaragüçlüler. 2 haftadır, almamız gereken puanları maalesef alamıyoruz. Hep birlikte üzülüyoruz. Ligde kalmak için camia olarak birlik olmak zorundayız. Yönetim olarak her şeyi takip ediyoruz. Merak etmeyin. Hedef Beşiktaş maçı. Hayırlı akşamlar” ifadelerini kullandı.

 
Hudson uzmanından Selçuk Bayraktar için çarpıcı yorum: 'Ortadoğu'nun kaderini değiştiren adam'
 
15 dakika arayla servis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziraat Arkas’a takıldı!
Karşılaşma öncesinde Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen askerler anısına ...
A.Gücü’nde yüzler düştü
İki galibiyetin verdiği olumlu hava, derbi yenilgisinin ardından gelen ...
Hamzaoğlu G.birliği orkestrası kurdu
Bir yanda son iki haftada iki galibiyet alarak kendine güveni gelen Gençlerbirliği, ...
 
Eski yöneticiden otobüs jesti
ANKARAGÜCÜ'NÜN eski yöneticilerinden Abdullah Karaata, kulübün haczedilen ...
Hiç kimse ağlamasın!
G.Birliği Teknik Direktörü Hamzaoğlu, “Kurtuluş aslında kafa yapısında ...
Mamak, Tuğba ile ismini dünyaya duyurdu
Mamak Belediyesi’nin tekvando takımının sporcusu Tuğba Yılmaz, İsveç’teki ...
 
Yeniden doğduk
“Ankara’da yetişen ve üst yapılarda süre alamayan gençleri ve ülke genelindeki ...
Lidere gücü yetmedi
Ev sahibi ekip, maçın başında Yusuf Abdioğlu’nun golü ile ele geçirdiği ...
G.Birliği soluk alırken A.Gücü’nün ateşi düşmedi
Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay göreve geldikten sonra ilk yenilgiyi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri