Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
“Filistinliler kurgu görüntü oluşturuyor” iddiası
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Bakan Bak, Gençlik Kampı başvurularının başladığını duyurdu
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
HABERLER>SPOR
27 Aralık 2014 Cumartesi - 11:42

95 yıl sonra yeniden

ANKARA GAZETESİ / Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ankara’ya gelişinin 95’inci yıl dönümü, bugün düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

95 yıl sonra yeniden

ANKARA / Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk tören, bugün saat 09.00’da Anıtkabir’de mozoleye çelenk sunulmasıyla başlayacak. 
Saat 11.00’de, Kara Harp Okulu’ndan başlayacak Atatürk Garnizon Koşusu, Fevzi Çakmak Caddesi-Akdeniz Caddesi-Gençlik Caddesi-Tandoğan güzergahını takip ederek, Anıtkabir’de sona erecek. Ardından, Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya ilk gelişinde karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda saat 13.15’te tören yapılacak. Saatler 14.00’ü gösterdiğinde ise 79. Büyük Atatürk Koşusu başlayacak. Koşu, Gazi Mustafa Kemal’in Ankara’ya geliş güzergahı olan Dikmen Caddesi-Cevizlidere Caddesi-Türk Ocağı Caddesi-Akdeniz Caddesi-Gençlik Caddesi-Tandoğan Meydanı’ndan geçilerek, Ankara Garı’nda sona erecek.

HEYECAN YÜREKLERDE HİSSEDİLİYOR

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 95 yıl önce Ankara’da karşılanmasında duyulan heyecanı ve özgür yaşama arzusunu bugün tüm Ankaralılarla birlikte bir kez daha yüreklerde hissedildiğini söyledi. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yılı mesajı yayınlayan Mehmet Kılıçlar, şunları kaydetti:
“Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelmesi ve milletimiz için hayati önem taşıyan kararların Ankara’da alınması, tarihi bir sürecin sonucudur. Anadolu’nun ortasında adeta unutulmuş bir şehir olan Ankara, Gazi Mustafa Kemal’i kucaklamış, onunla birlikte mücadeleye atılacak ruhu layıkıyla temsil etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ilk kez geldiği 1919 yılından itibaren Ankara’da adeta bir tarih yazmış, dünyayı sarsan ilk büyük savaşın arkasından ülkeyi yeniden inşa etmiştir. Bu duygularla, milli mücadelenin ve ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Ankara’yı teşriflerinin 95’inci yılında bir kez daha şükran ve minnetle yad ediyorum.”

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bugün Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95’inci yıldönümü kutlamalırı nedeniyle kentte ulaşıma kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı:  
* Saat 11.00’de Kara Harp Okulu Komutanlığı 2 no’lu Nizamiye’den hareketle SporOkulu Kavşağı, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi güzergahını takiben Anıtkabir 1 No’lu Nizamiye’de (Tandoğan) sona erecek olan “Atatürk Garnizon Koşusunda”, başlangıç ve varış noktaları arasındaki gidiş istikameti, koşunun başlamasından 15 dakika öncesinden başlanarak, geçiş sonuna kadar araç ve yaya trafiğine kapatılacak.
* Saat 13.15’te, Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinde ilk karşılandığı nokta olan Dikmen Keklikpınarı’nda yapılacak tören için Dikmen Caddesi üzerinden tören alanına gelen yol güzergahlarının tören başlamasından 15 dakika öncesinden tören sonuna kadar araç trafiğine kapatılması kararlaştırıldı.
* 15.00-15.30 saatleri arasında Ankara Tren Garı önünden hareketle (Cumhuriyet Caddesi) Ulus Atatürk Anıtı önünde sona erecek olan Seymen Alayı Kortej Yürüyüşü için başlangıç/varış noktaları arasındaki yolların gidiş istikametinin yürüyüş sonuna kadar kısa süreli olarak araç trafiğine kapatılmasına karar verildi.
* Saat 14.00’te ise Dikmen Keklikpınarı’ndan başlayıp Tren Garı önünde sona erecek olan 79. Büyük Atatürk Koşusu’nun yapılacağı, “Dikmen Caddesi, Cevizlidere Caddesi, Türk Ocağı Caddesi, Akçabat Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi, Tandoğan Kavşağı. Talatpaşa Bulvarı” güzergahındaki başlangıç/varış noktaları arasındaki yolların gidiş istikameti, koşunun başlamasından 15 dakika öncesinden itibaren geçiş sonuna kadar araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

SEYMEN KIYAFETİ GİYECEKLER

Etimesgut Belediyesi de Ata’ya ‘Hoş geldin’ diyecek. Program, Etimesgut Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle yarın saat 15.00’de Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayan seymenler gösteri sunacak. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve CHP, MHP , AkParti , ’li meclis üyeleri seymen kıyafeti giyecek, seymen yemini edecek. Genç oyuncular tarafından Atatürk’ün Ankara’ya gelişini anlatan tiyatro gösterisi sunulacak. Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çeken Göksal Kaya da etkinliklere katılacak.ANKARA / 

 
Entel dünyadan halkın dünyasına
 
Söğüt gölgesine sığındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cavcav’dan şampiyonluk kriteri
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği Başkanı, mali kriterlerin uygulanması ...
Buz hokeyine okul projesi
ANKARA GAZETESİ / Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, ‘Buz Hokeyi ...
Ankaragücü direnemedi
ANKARA GAZETESİ / Sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası üçüncü maçında ...
 
Mamak üçlük attı
ANKARA GAZETESİ / Türkiye Basketbol İkinci Liginde mücadele eden Başkent ...
Soğukta plaj esintisi
ANKARA GAZETESİ / Balkan Voleybol Birliği (BVA) ve Türkiye Voleybol Federasyonu ...
Liderlik keyfi
ANKARA GAZETESİ / Basketbolda zirvenin uzağında kalan Ankara’nın yüzünü, ...
 
Telekom deplasman fatihi
ANKARA GAZETESİ / Mavi-beyazlılar, Uşak Sportif’i son çeyrekteki etkili oyunu ile devirdi.
Gençlik rüzgarı
ANKARA GAZETESİ / Torku Konyaspor maçında alınan 5-0’lık galibiyet ile ...
Eli sopalı sultanlar
ANKARA GAZETESİ / Kuzey Amerika’nın ‘Kızılderili sporu’ olarak bilinen ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri