Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
MSB'den 19 Mayıs mesajı
MSB'den 19 Mayıs mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
HABERLER>SİYASET
22 Mart 2014 Cumartesi - 11:12

6. durak Yenimahalle

ANKARA GAZETESİ / Yenimahalle’de sakin bir hava görünse de adaylar arasındaki çekişme sürüyor. Çayyolu’nun ilçeden ayrılmasıyla partiler arasındaki oy oranının nasıl dağılacağı merak ediliyor. Yenimahalleliler, CHP adayı Fethi Yaşar’ın ilçede favori olduğunu, Çamlıdereli AK Parti adayı Adem Ceylan ile MHP adayı Devran Kutlugün’ün de iddialı projelerle seçim çalışmalarını sürdürdükleri yorumunda bulunuyor.

6. durak Yenimahalle

ANKARA / Yerel seçimlere sekiz gün kala Ankara Hürriyet ilçelerin nabzını tutmaya devam ediyor. Altındağ ile başladığımız seçim turunda; Sincan, Mamak, Gölbaşı ve Etimesgut’tan sonra sıra Yenimahalle’de. 436 bin 267 seçmenin sandık başına gideceği Yenimahalle’de mevcut başkan ve CHP adayı Fethi Yaşar, Ak Parti adayı Adem Ceylan ve MHP adayı Devran Kutlugün isimleri ön planda yarışıyor. 2009 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Fethi Yaşar, görevi dönemin AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Duyar’dan devraldı. Yaşar, 5 yıllık başarılı çalışmaları göz önünde bulundurularak, partisi tarafından yeniden aday gösterildi. AK Parti İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Adem Ceylan ve MHP ise akademisyen Devran Kutlugün’ü aday gösterdi. Yaşar, mevcut başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ve tutumu ile ‘halk adamı’ profili çizerek partisinin önüne geçip vatandaşın teveccühünü kazanırken, Ceylan ve ismi ilk açıklanan aday Kutlugün de yoğun bir seçim kampanyası yürüterek vatandaşın dillendirdiği diğer bir isim.

ÇAYYOLU İLE 83 BİN 941 SEÇMEN GİTTİ

İlçedeki seçimlerde, Çayyolu’nun 8 Kasım 2013’te TBMM’de görüşülen yeni Büyükşehir Belediye Kanunu’yla bağlı bulunduğu Yenimahalle’den ayrılarak Çankaya ve Etimesgut sınırlarına dahil edilmesi CHP’nin adayı Yaşar’ı nasıl etkileyeceği merak edilen konular arasında. Çünkü geçtiğimiz dönem Yenimahalle belediye başkanını seçmek için oy kullanan seçmenler, bu dönem Çankaya ve Etimesgut için oy kullanacak. 2011 verilerine göre, Yenimahalle’nin sahip olduğu 511 bin 430 seçmenin 76 bin 389’u Çankaya’ya, 7 bin 552’si Etimesgut’a aktarıldı. Böylece Yenimahalle’de seçmen sayısı 427 bin 489’a geriledi. İlçedeki önemli diğer konu da ikisi de Kızılcahamam Çamlıdereli olan Kutlugün ile Ceylan’ın Yenimahalle’deki hemşehrilerinin oylarını nasıl paylaşacağı. Özellikle Şentepe civarında yoğun olarak yaşayan yaklaşık 40 bin Kızılcahamam ve Çamlıdereli vatandaş Ceylan ve Kutlugün ismi üzerinde yoğunlaşıyor. 

HALK ADAMI, AYRIMCILIK YAPMIYOR

Yenimahalle’nin seçim nabzını tutmak için ilk olarak Batıkent’e gidiyoruz. İsmail Meral ve Ersin Alparslan ile sohbet ediyoruz. Meral, Yaşar’ın ayrım yapmadan çalıştığını belirterek, bu seçimlerde de kazanacağını söylüyor. Alparslan da “Fethi Bey alır” diyor. Batıkent metro istasyonu civarında seyyar satıcılık yapan İbrahim Varol, “Yüzde 99 Yaşar alır. Hizmeti var, herkesi eşit görüyor, ayrımcılık yapmıyor, halk adamı” açıklamasında bulunuyor. Abdulkadir Açıksöz de “Yaşar alır, tecrübeli, halk seviyor, hizmetlerinin farkındayız, Batıkentlinin oyu Fethi Yaşar’a” diyor.

BİR DE MHP’Yİ GÖRELİM

Batıkent’ten sonra ikinci durağımız olan Demetevler’e geçiyoruz. Siyaset biraz da kahvehanelerde çok konuşulur diye önceliği kahvehanelere veriyoruz. Bir kahvehaneye giriyorum, işletmeci İbrahim Akar, “CHP olarak değil isme oy veriliyor. Yaşar partisinin önüne geçti, halk adamı, alır yine” açıklamasında bulunuyor. Bir başka kahvehanenin işletmecisi Cihat Ceylan ile konuşuyorum. Ceylan, “Biz Kutlugün’ü destekliyoruz, zekası, projeleri ile ilçeye soluk aldıracak. CHP ve AK Parti yönetimlerini de gördük, bir de MHP’yi görelim” diyor.

HÜKÜMET DESTEĞİ OLUR

Şentepe’ye doğru yokuş yukarı tırmanıyoruz. Tahsin Deli isimli bir vatandaş “Fethi Yaşar, güler yüzlü iyi bir adam ama bence Adem Ceylan alacak. Başkan olursa hükümet desteği olur” açıklamasında bulunuyor. Esnaf Cabbar Aras ise “Gönlümüzden MHP geçiyor” diyor. Pazarın yanında Şentepe 2. Durak olarak adlandırılan yerde kalabalık bir grup sohbet ediyor. Şentepeli seçmen Şükrü Tufan, “Yaşar alır esnafla arası iyi, problemimiz yok” derken Kadir Düzgün “Kutlugün bizim yakın köylü biz onu destekleyeceğiz” diyor. Tevfik Altunok ise “Adem Ceylan alır” diyor.

MORUKLAR’DA SESLER FARKLI

Yenimahalle’de son olarak merkeze iniyorum ‘Moruklar Parkı’ olarak bilinen Ragıp Tüzün Parkı’nda sohbet eden Nazmi Durmuş, Cemalettin Bozkurt ve Ali Küt’ün de düşünceleri farklı. Durmuş, “Fethi Yaşar alır ama sürpriz de yaşanabilir çünkü Çayyolu gitti” derken, Bozkurt “Geçen dönem MHP, AK Parti oylarını böldü, bu sene o havayı veremediler, Ceylan alır” diyor. Küt ise “Yine Yaşar alır, buranın esnafı” açıklamasında bulunuyor. 
 

ADAYLAR NE DİYOR


YENİMAHALLELİ HİZMET İSTİYOR

“Yenimahalleliler boş vaatler değil hizmet istiyor” diyen mevcut başkan ve CHP adayı Fethi Yaşar şunları söyledi: 
“Ben esnaf kökenliyim. Kaynaklarımı ve yapacaklarımı planlayarak, ayakları yere basan projeleri beş yıldır Yenimahalle’de gerçekleştirdim. Önümüzdeki dönemde yapacaklarımı ise ihtiyaca, kaynaklarıma göre belirledim. Beş yıldır Yenimahalle’de sadece asli görevimizi yapmadık. Yetki alanımızda olsun olmasın tüm okullarımıza, sağlık kurumlarına, inanç merkezlerine ve kamu kurumlarına sahip çıktık. Bugünü değil geleceği planlayarak kalıcı eserler bıraktık. Halka ait olanı halka hizmet olarak sunduk. Yenimahalle halkı kadirşinastır boş vaatlere karnı toktur. Beni iyi tanırlar ben yapamayacağım hiçbir sözü vermem.”
 
SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ

Yenimahalle’nin değişim istediğini ifade eden AK Parti adayı Adem Ceylan şöyle konuştu: 
“Kayıp bir beş yılın ardından Yenimahalle, kadınlarının değer gördüğü, engellilerin tüm hizmetlerden faydalanabildiği, yaşlılarının ihmal edilmediği, toplumun tüm kesimlerinin ayrıştırmadan, ötekileştirmeden katılımcı belediyecilik anlayışının her kademesine dahil edildiği bir yönetim istiyor. Yenimahalle, değişim istiyor, hizmet istiyor. Vatandaşlarımızın gösterdiği teveccüh, ilgi ve alaka ile bu seçimleri kazanacağımızdan eminiz. Yenimahalleli vatandaşlarımız ‘AK Belediyecilik’ anlayışını ve hak ettiği hizmeti istiyor.  Yeşil alanları, sosyal donatı alanları, tam donanımlı kültür merkezleri ve kentsel dönüşümünü tamamlamış bir Yenimahalle için projelerimiz ile biz hazırız ve varız.”

ADIM ADIM GEZEREK ANALİZ ETTİM

Yaklaşık 1,5 yıldır Yenimahalle sokaklarında seçim kampanyası yaptığını vurgulayan MHP Adayı Kutlugün şu açıklamalarda bulundu:
“Yenimahalle’nin sorunlarını, eksiklerini, gelecek  projelerini sahada adım adım gezerek analiz ettim. Bu hedef doğrultusunda uzun soluklu bir seçim kampanyası içerisinde, Yenimahalle’nin geleceği gençlerimizin, kadınlarımızın, emektar büyüklerimizin, çalışkan kardeşlerimizin sorunlarıyla bire bir ilgidar olup analizlerimiz ile projelendirdik. Yenimahalle’nin genel algısı ‘Devran Kutlugün çok çalıştı’ şeklinde oluştu. Bu noktada seçim sürecinin son etabında yapılan bilimsel araştırmalar 1,5 yıllık emeğimizin karşılığı Yenimahalle’nin verilen bu kutlu mücadeleye duyarsız kalmadığını gösterdi.”

 

OY ORANLARI 2009 YEREL SEÇİM

PARTİ          OY          YÜZDE
CHP           151.162     40,8
AK Parti     129.416     34,9
MHP            77.244      20,9

OY ORANLARI 2011 GENEL SEÇİM

PARTİ          OY        YÜZDE
CHP         176.074    41,15
AK Parti   170.626    39,87
MHP           63.507    14,84 ANKARA /

 
Meydanda bayraklı koalisyon
 
Sahipsiz 'güven' afişi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meydanda bayraklı koalisyon
ANKARA GAZETESİ / Beypazarı’nda CHP, MHP ve AK Parti bayraklarıyla karşılanan ...
Etimesgut'ta sandığın galibini ‘yeni’ler belirleyecek
ANKARA GAZETESİ / Etimesgut’ta 30 Mart seçiminin kaderini, geçen seçimlerden ...
Tiryaki sözünü tuttu, kazanan demokrasi oldu
ANKARA GAZETESİ / Daha önce Altındağ Belediyesi’ne ait billboardları, ...
 
Karakaya: Afişleri Büyükşehir ekipleri indiriyor
ANKARA GAZETESİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye ...
Kılıçdaroğlu: Ankara’yı gerçek bir Ankaralı yönetecek
ANKARA GAZETESİ / CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim otobüsyle kent turu attıktan ...
Dev pankartla helikopter turu
ANKARA GAZETESİ / Ankara semalarında bir helikopterin, Melih Gökçek fotoğrafı ...
 
Mamak’ın iki yüzü
ANKARA GAZETESİ / Bir zamanlar ‘solun kalesi’ olarak anılan Mamak’ta geçen ...
Seçim öncesi kaos teorileri
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir adaylarının ‘Seçimde hile olacak’ iddialarını ...
Fatih Köprüsü’ne alternatif sözü
ANKARA GAZETESİ / Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Keçiören Belediye ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri