Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Tasarruf Tedbirleri Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
28 Şubat davası sanıklarına af kararı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-39 operasyonlarında aranma kaydı bulunan 239 şüpheli yakalandı
HABERLER>SPOR
23 Haziran 2014 Pazartesi - 11:37

5+3 intihar olur

ANKARA GAZETESİ / Cavcav, yaşadığı sıkıntılara daha fazla dayanamadığı kulüpler birliği başkanlığını bıraktıktan sonra, tüm enerjisini Gençlerbirliği’ne vereceğini söyledi.

5+3 intihar olur

ANKARA / Federasyonun aldığı kararlarla kulüpleri zor durumda bıraktığını ileri süren deneyimli Başkan, “Şimdi de küfür edilen tribünü kapatacaklarmış. Bana şaka gibi geldi. Küfür edenler kimse onları tespit edip, 2 yıl hapis cezası versinler, bakalım bir daha maça gelecekler mi ? diye konuştu.

Gençlerbirliği ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, gelecek sezon uygulanacak olan ve tartışmaları da beraberinde getiren 5+3 yabancı futbolcu kuralı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bu kural, Türk futbolunun intiharı olur” diye konuştu.
Futbol Federasyonu’nca alınan kararların Türk futbolunu iflasın eşiğine getireceğini ileri süren Cavcav, Kulüpler Birliği’nin birlik gibi davranmadığı için sorunların çözümlenemediğini ve bu durumun futbolumuzu uçuruma sürüklediğini iddia etti.
Ankara Hürriyet Yazarı İhsan Kavak’ın sorularını yanıtlayan Cavcav, kurucusu olduğu ve son bir yıldır yürüttüğü Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini kısa süre sonra bırakacağını belirtirken, federasyonun son olarak uygulamaya koymayı düşündüğü tribün kapatma cezasına da eleştiri getirdi. Dünya Kupası nedeniyle liglerin daha geç başlayacağını, önlerinde uzun bir zaman olduğunu belirten, Cavcav, transfer konusunda acele etmek istemediklerini söyledi.

İÇERDE FARKLI DIŞARIDA FARKLI KONUŞUYORLAR

Cavcav, hem gündemdeki konular hem de Gençlerbirliği’nin gelecek sezonki planlaması ile ilgili olarak şöyle konuştu:
“Benim düşüncem yabancı oyuncu kuralının 6+4 olması şeklindeydi. Ama arkadaşlarımın çoğu 6+2 deyince, birlikte hareket edelim yaklaşımı ile tamam dedim. Kulüpler olarak 6+2’yi kararlaştırdığımız toplantıda evet diyenler, daha sonra farklı konuşmaya, farklı formüller geliştirmeye başladı. Federasyon da tüm kulüplerin ortak noktada buluşup, kararın altına imza atmalarını istedi. Başlangıçta, Beşiktaş karşı çıkarken daha sonra Antalya, Akhisar Belediye, Gaziantepspor gibi kulüpler de farklı konuşmaya başladı. Fenerbahçe, tüm kulüplerin kararına uyacağız diye açık kapı bıraktı. Federasyon, 18 takımın da imzası olacak diye tutturdu. Mecliste kanunlar çıkarken tüm milletvekillerinin imzasına gerek var mı? Çoğunluk yetmiyor mu ? Tüm kulüplerin menfaatine olacağını düşündüğüm, birlikte hareket etmemiz gerektiğine inandığım için, bu yaşımda tüm mesaimi buna harcadım. Kulüplerden imza alabilmek için büyük çaba sarf ettim. Birlik içinde olamadığımızdan, federasyon işi sürekli yokuşa sürdü. Önce 18 imza talep eden federasyon, sonra bu konuyla ilgili yönetim kurulu kararı istedi. Üstelik bunun noter tasdikli olmasını şart koştu. Bunu yapsak bu kez de genel kurul kararı getirin diyebilirlerdi. Federasyon başkanı ile konuştum. (İmza verenlerin içindeki 3 takım küme düştü) dedi. Sonuçta, federasyon yönetimi, 5+3 yönünde karar aldı. Şimdi 5 oyuncu sahada olacak. 3 oyuncu da yedek bekleyecek. Yabancı oyuncunun sahaya girebilmesi için bir başka yabancının çıkması gerektiğinden, teknik adamların eli kolu bağlanacak. Oyuncu değişikliği, mevkisi, görevi gibi konular gündeme gelecek ve yine 1 ya da 2 yabancı oyuncu tribüne çıkmak zorunda kalacak. Biz de kulüpler olarak oynamayan futbolcuya para ödemeye devam edeceğiz. Federasyon deseydi ki kadronuzda sadece 5 oyuncu olacak, tamam derdik. 5+3 zarardan başka bir şey getirmez. Zaten yerli piyasada çok iyi oyuncular olmadığı konusunda ortak bir kanı var. Şimdi, yerli isimlerin rakamları da yükseliyor. Biz, genç yaştaki bir çok yerli isme önemli paralar harcadık. Tüm kulüpler Avrupa’ya yayılmış, gurbetçi oyuncu getirmeye çalışıyor. Böyle mi Türk futboluna hizmet edilir.”

BU YAŞIMDA BAŞKANLARIN PEŞİNDEN KOŞTUM

“Yeni sezonda seyircisiz maç cezası kalkacak diyorlar. Küfür edilen tribünün kapatılmasından söz ediliyor. Maçları onlarca kamera saha içinden takip ediyor. Teknoloji çok ilerledi. Küfür edilen yerdeki taraftarı tespit edip, 10-15 kişi neyse... Onları alıp, cezayı kesmek daha doğru olmaz mı ? Ver onlara 2 yıl hapis cezası, bak bir daha maça geliyorlar mı ? O tribünü kapatırsın, adam diğer tribüne gider yine küfür eder. Böylece tüm tribünler sırayla kapanır. Duyunca, bana şaka gibi geldi.”     
“6+2’yi getirmek için nasıl çalıştığımı bir Allah bir de ben bilirim. Tüm kulüp başkanlarını aradım. İmza için sürekli görüştüm. İkna etmeye çalıştım. İstanbul’a bir görevli arkadaşı gönderdim. Hem bu kentin takımlarının başkanlarına hem de bu kentte olan diğer kulüplerin başkanlarına kararı imzalatmak için. Beşiktaş kulüp başkanına 4 gün ulaşamadık. Telefonlarımıza bile çıkmadı. Bu yaşımda kalkıp İstanbul’a gittim. Peşinden koştum. Bana yazık değil mi. Bu yapılan ayıp değil mi ? Yabancı sayısı 6+2 olunca benim kişisel bir menfaatim mi olacak. Ben Türk futbolu ve kulüpler için gayret gösteriyorum. Birlik çalışmaları beni çok yordu, çileden çıkacak hale geldim. Artık bu sıkıntılara daha fazla dayanamıyorum. Perşembe günü yapılacak toplantıda Kulüpler Birliği başkanlığını bırakıyorum. Bundan sonra bütün enerjimi Gençlerbirliği için harcayacağım.”

3-4 YABANCIYI DAHA GÖNDERİP, PLANLAMA YAPACAĞIZ

“3 yabancı oyuncumuzun sözleşmesi bitti, onları gönderdik. Şu an 9 yabancımız var. Kontenjan ise 8. Biz elimizdeki 3-4 yabancıyı da gönderip, yeni isimlere yer açmaya çalışıyoruz. Yeni sezonla ilgili planlama yapacağız ancak oyuncuları göndermeden, yenileri nasıl alalım. Göndermeyi düşündüklerimizin bize maliyeti 3.5 milyon Euro. Hem yerli hem de yabancı oyuncularla, sağolsun, geçmiş dönemde kulüpte çalışan menajer arkadaşlar öyle güzel sözleşmeler yapmışlar ki kulüp olarak adım atamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlanmış durumda. Oyuncuların tatillerini bitirip, gelmelerini bekliyoruz. Kemal Özdeş, gençlere önem veren bir teknik adam. Gençlerbirliği’nin kulüp yapısına uyum sağlayacağını düşünüyorum.”ANKARA /

 
Sevil Acar’dan ödüllü tasarımlar
 
Minderde iki bronz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mebuskent zorladı
ANKARA GAZETESİ / Ankara Off-Road Kulübü, Ankara Doğa Sporları ve Off-Road ...
Sokakta başladı dünyaya açılacak
ANKARA GAZETESİ / Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmeyi amaçlayan ...
Sokakta basketbol şöleni
ANKARA GAZETESİ / Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmeyi amaçlayan ...
 
Plajın şampiyonları belirlendi
ANKARA GAZETESİ / Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından organize ...
Beştepe’de ‘Pele’ sesleri
ANKARA GAZETESİ /Gençlerbirliği, dış transferde rotasını Portekiz’e çevirdi. ...
Off-road heyecanı yarın
ANKARA GAZETESİ / 2014 Ankara Off-Road Şampiyonası 1. Mahalli Off-Road ...
 
Halkbank’ın Viyana gururu
ANKARA GAZETESİ / Kulüp Başkanı Süleymanoğlu, CEV Şampiyonlar Ligi galası ...
Pehlivanlar kürsünün tepesinde
ANKARA GAZETESİ / Genç milli güreşçiler, Gürcistan ve Rusya’yı geride ...
Tandoğan’a yeni çehre
ANKARA GAZETESİ / Ankaragücü yönetimi, altyapı tesislerini geliştirip, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri