Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
7 Ekim 2013 Pazartesi - 09:41

200 milyonluk gaz kavgası

ANKARA GAZETESİ / Ankara Maltepe’deki EGO’ya ait arsa ve binalar, tapuda yapılan yanlış bir işlem sonucu Başkent Gaz’ı satın alan şirkete geçti. Devir işlemini olaydan iki ay sonra tesadüfen öğrendiklerini kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Ankaralıya ait 200 milyon TL değerindeki arsa ve gayrimenkul gasp edilmiştir” dedi. Gökçek, Başkent Gaz'ın kota uygulaması konusunda ise Ankaralıları uyardı: 'Yasal değil yargıya gidin'

200 milyonluk gaz kavgası

GÖKÇEK: KOTA YASAL DEĞİL YARGIYA GİDİN

ANKARA / Doğalgaz alım miktarında uygulanan kotalar, aylık alımın üst limitle sınırlandırılması Ankaralı’nın tepkisine neden olurken, Başkan Melih Gökçek, Başkent Gaz’ın doğalgaz uygulamaları konusunda da sert eleştirilerde bulundu. Gökçek, “Doğalgazda kota uygulaması var. Bu son derece yanlış bir uygulama. Bu yasal bir olay değil, bundan dolayı direkt olarak mahkemeye gitmelerini tavsiye edebilirim. Ayrıca vatandaşlar, savcılığa da suç duyurusunda bulunabilirler. Çünkü şirketin, böyle bir şey yapmaya yetkisi yok. Sen onun parasını vatandaştan isteyemezsin, sen vermek zorundasın” dedi.

BAŞKENT GAZ ÖZELLEŞTİ DERDİ BİTMEDİ

Türkiye’nin ikinci büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan Başkent Gaz özelleşti, ancak derdi bitmedi. 2008 yılında yapılan olaylı özelleştirme ihalesinin iptal edilmesinin ardından 3 yıl boyunca Başbakanlık Özelleştirme İdaresi bünyesinde kalan ve bu sene başında 4’üncü ihalesinin ardından Torunlar AŞ’nin kazandığı Başkent Gaz’da şimdi de 200 milyonluk mülkiyet problemi çıktı. 

Başkent Gaz’ın kullandığı, Maltepe’deki EGO’ya ait arsa ve binaların, tapuda yapılan yanlış bir işlem sonucu Torunlar AŞ’ye geçtiğini tesadüfen öğrendiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankaralıya ait 200 milyon TL değerindeki arsa ve gayrimenkul gasp edilmiştir” dedi. Mülkiyetin belediyeye ait olduğu Maltepe’deki yerin kiralama sözleşmeleri dahil olmak üzere pek çok belgenin ellerinde olmasına rağmen bu kararın nasıl alındığına anlam veremediğini ifade eden Başkan Gökçek, AnkaraHürriyet’e şu açıklamalarda bulundu:

TESADÜFEN ÖĞRENDİK

Olayı öğrenince şok olduk. Belediyeye haber verilmeden özelleştirmeyi alan şirketle tapu memurları arasındaki işlem sonucu, Maltepe’deki EGO’ya ait 200 milyon TL değerindeki arazi ve binalar, şirkete geçirilmiş. Biz bunu, iki ay sonra tapu dairesine bir işlem için EGO elemanları gittiğinde tesadüfen öğrendik. İşlem yapılırken ne şirket ne de tapu dairesi bize bilgi vermedi.

DEVRİ YAPILAMAZ

Arazinin üzerinde ‘kamu haczi’ olmasına rağmen bu arazinin devri yapılamaz, şirketin yüzde 100 hakkı olsa bile, arazinin yasal devri imkansız. Şirketin, EGO ile aralarında bu arazi ve üzerindeki gayrimenkulle ilgili üç ayrı kira sözleşmesi olmasına rağmen bu arazi ve gayrimenkulü almasının objektif şartlarda imkanı yok. Bu konuda tapu memurunun nasıl ikna edildiği bilinmemektedir.

DAVA DEVAM EDİYOR

Olayı öğrendikten sonra tapu dairesine yaptığımız itiraz ile arazi ve gayrimenkul tapusu tekrar EGO’ya geçti. Ancak şirket iki ayrı mahkemede ihtiyati tedbir kararı aldırdı. Şu anda dava devam ediyor. İnşallah Ankaralının gasp edilen hakkını özelleştirilen gaz şirketinin elinden alacağız. Şirket ve gaz şirketinin çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

KİRACI KONUMUNDA

Başkan Gökçek, Başkent Gaz için 31 Temmuz 2007’de yaptıkları protokolün 3. maddesine göre, söz konusu binaların kira karşılığı verildiğini söyledi. Gökçek’in, dikkat çektiği protokoldeki madde ise şöyle:

“1 Eylül 2007 tarihi itibariyle EGO Genel Müdürlüğü’nün gaz faaliyetlerinin sürdürülmekte olduğu, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait bina ve yardımcı tesislerde gaza ilişkin hizmetler Başkent Gaz AŞ Genel Müdürlüğü tarafından aynen sürdürülecektir. Binalar için uygun kira bedeli karşılıklı görüşme ile tespit edilecektir.”ANKARA /

 
Dögol’ün çukurla imtihanı
 
DPC’nin mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dögol’ün çukurla imtihanı
ANKARA GAZETESİ / Dögol Caddesi’nde, araçlarını kaldırıma park etmeye ...
Geri geri yürüdüler
ANKARA GAZETESİ / HAK-Sen üyeleri, kazanılmış haklarını geri alabilmek ...
Saraçoğlu’nun ‘riski’ Danıştay’dan döndü
ANKARA GAZETESİ / Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Saraçoğlu ...
 
Ankara’nın 10 ilçesinde elektrik kesintisi
ANKARA GAZETESİ / Ankara’nın 10 ilçesine 5 Ekim’de, EnerjiSA Başkent Elektrik ...
Yerel yönetimlere görev düşüyor ancak bisiklete talep lazım
ANKARA GAZETESİ / 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle, Sincan Harikalar ...
‘Kota’lı doğalgaz vatandaşı dondurdu
ANKARA GAZETESİ / Başkan Melih Gökçek’in, doğalgazdaki kota uygulamasıyla ...
 
Okul yolunda ölüm tehlikesi
ANKARA GAZETESİ / Mamak’ta okul güzergahındaki bir arsa yaklaşık 25 metre ...
Belediyeler kurbana hazır
ANKARA GAZETESİ / Kurban Bayramı’na sayılı günler kala belediyeler hazırlıklarını ...
Dögol’ün çukurla imtihanı
ANKARA GAZETESİ / Dögol Caddesi’nde, araçlarını kaldırıma park etmeye ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri