Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>SİYASET
16 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:32

'Tarih ABD ve İsrail'i affetmeyecek'

ABD’nin büyükelçiliğinin taşınmasının onaylanmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ben haklıyım diyor, haklı değilsin. Tarih seni ve İsrail’i hiç affetmeyecek göreceğiz.

 Tarih ABD ve İsrail i affetmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra’da İngiltere Başbakanı Theresa May ile Başbakanlık binasında ikili görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, “ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini asla kabul etmiyoruz” diye konuştu. 

BU ZULME SON VERİN 

ABD’nin bu kararıyla uluslararası hukuku hiçe saydığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD bu girişimiyle Birleşmiş Milletleri, Birleşmiş Milletler kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe sayarak bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil bir taraf olduğunu ilan etmiştir” dedi. Gazze’de yaşanan katliamlar sebebiyle uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i zaman kaybetmeksizin harekete geçmeye ve bu zulme son vermeye davet ediyorum” dedi. Birleşmiş Milletler’de yapılan oylamada 128 ülkenin ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması karşıtı oy kullanması üzerine ABD’nin büyükelçiliğinin taşınmasının onaylanmadığı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD ben güçlüyüm diyor, öyleyse haklıyım. Hayır, sen haklı değilsin. Tarih seni affetmeyecek, bu gerçeği göreceğiz. İsrail’i ise hiç affetmeyecek bunu da göreceğiz” diye konuştu. 

İSRAİL ŞİDDETİ DURDURSUN

 Başbakan May ise görüşme sonunda şunları söyledi: Bölge güvenliği konusunda Türkiye’nin de çok önemli bir rolü var. Türkiye’yi 3.5 milyondan fazla Suriyeli’ye ev sahipliği yaparak gösterdiği olağanüstü cömertliğinden dolayı takdir ediyorum. İsrail’den şiddeti durdurmasını istiyoruz. 

İNSAN HAYATI KAYBI TRAJİK

Başbakan May, İsrail'in Gazze'deki katliamına ilişkin, "İnsan hayatı kaybı trajik. Bu bir şiddet ve barış çabalarına da zarar veriyor. Gazze’deki olaylarla ilgili bağımsız şeffaf soruşturma yapılmadı. İngiltere ile Türkiye’nin milli muharip uçak projesinin, derin ve kalıcı bir savunma ortaklığının başlangıcı" dedi.

ABD’NiN POLiTiKALARI iSRAiL’i GUCLENDiRDi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD yönetiminin fütursuz politikaları İsrail’i işgal gasp ve şiddet yönünde daha da cesaretlendirmiştir” dedi.

Kudüs’ün uluslararası anlaşmalarca belirlenmiş statüsünün değiştirilmesine yönelik atılacak adımlardan vazgeçilmesi gerekildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD yönetiminin fütursuz politikaları İsrail’i işgal gasp ve şiddet yönünde daha da cesaretlendirmiştir” dedi. ABD’nin politikalarının bölgedeki tansiyonu artırdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “60 Filistinlinin hayatını kaybetmesine, birçoğu ağır olmak üzere 2 bin 500’nün de yaralanmasına sebep olan saldırılar işte bu politikaların sonucudur. Bu vahşeti bir kez de sizlerin huzurunda lanetliyorum” dedi. 

YAPILAN KABUL EDİLEMEZ 

İsrail’in yaptığının kabul edilemez olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlüyüm öyleyse haklıyım mantığıyla İsrail bölgede bu adımları atmıştır. İsrail orada işgalcidir ve terör estirmeye de devam etmektedir” dedi. 

TERÖRİST GAZETECİ DEĞİL

Toplantı sonrası soruları cevaplayan Erdoğan: Teröristlerle gazetecileri birbirinden ayırın. Bilesiniz ki bu işin aslı budur. Teröristten gazeteci olmaz.  

İİT CUMA GÜNÜ TOPLANIYOR, DÜNYAYA MESAJ VERECEĞİZ

 İslam İşbirliği Teşkilatı’nı cuma günü İstanbul’da olağanüstü bir toplantıya çağırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu olağanüstü toplantıyla da dünyaya çok güçlü bir mesajı İstanbul’dan vereceğiz”dedi.

FARKLI YAPTIRIMLARIMIZ OLUR 

Bu akşam bir gelişme daha duydum, onlar (İsrail) Kudüs’teki büyükelçimizle ilgili bir karar alma noktasına gelmişler. O karar eğer arzu etmediğimiz şekilde gerçekleşecek olursa, bizim de farklı yaptırımlarımız olacaktır.

PKK YANDAŞLARINDAN "TAMAM" PANKARTI

Terör örgütü PKK yandaşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İngiltere Başbakanı May ile görüşmesi öncesinde ‘tamam’ pankartıyla gösteri düzenledi. Grup, Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

İNSANLIK DERSİ İÇİN 10 EMRİ OKU

 

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, sosyal medya hesabından İngilizce paylaşımda bulunarak, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan şu mesajı paylaştı: Netanyahu, BM kararlarını ihlal ederek, 60 yıldan fazladır savunmasız insanların topraklarını işgal eden ırkçı bir devletin başkanıdır. Ellerinde Filistinlilerin kanı var ve Türkiye'ye saldırarak suçlarını örtemez. İnsanlık konusunda ders mi istiyorsun? 10 Emri oku. 

HAMAS TERÖRİST DEĞİL

Netanyahu'ya hatırlatma: Hamas terör örgütü değildir ve Filistinliler de terörist değildir. Bu (Hamas) Filistin'in ana yurdunu işgalci güce karşı koruyan bir direniş hareketidir. Dünya, zalimlere karşı Filistin halkıyla dayanışma içindedir.

ABD DESTEK VERMEZSE BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ

İngiltere’deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün öğle saatlerinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile 40 dakika görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’da Bloomberg TV’ye de özel bir röportaj verdi. 24 Haziran’daki seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistemi çalıştırmayacak gelişmelere izin vermeyiz” diye konuştu. 

YUNANİSTAN'A SÖYLENMEDİ

Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri aldığı için Türkiye’nin ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalması söz konusu olursa tutumunun ne olacağı  sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin NATO üyesi bir ülke olduğu yanıtını verdi. Erdoğan, şöyle devam etti: Yunanistan’a bir şey söylendi mi? Söylenmedi. Diğer taraftan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin S-400 alma kararına ilişkin ‘Bu, müttefikimizin kararıdır’ değerlendirmesinde bulundu. Eğer biz bunu ABD’den alamıyorsak, biz başımızın çaresine bakmayacak mıyız? Tabii ki başımızın çaresine bakacağız. Ve şu anda biz aynı şekilde bu konuda atacağımız, atmaya  hazırlandığımız adımlar var, bunları da atacağız. İcabında Rolls Royce ile bazı  görüşmelerimiz oldu, oluyor, devam edecek.

ABD BİZİMLE DAYANIŞMALI

Rusya’dan S-400 alımıyla ilgili ABD’den bir yaptırım bekleyip beklemediği sorusu üzerine Erdoğan: Bildiğim tek şey var. Özellikle bizim için stratejik ürünler olarak düşündüğüm doğalgaz, petrol gibi ürünleri Rusya’dan alıyoruz. Rusya ile ilişkilerimizi bu noktada kesemeyiz. Eğer ABD ile müttefiksek, bu bizim için yaptırım değil, bize dayanışma gerektirir.

ERDOĞAN'DAN İSLAM ÜLKELERİNE TELEFON

Erdoğan, Filistin ile ilgili olarak Ürdün Kralı 2. Abdullah, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, S. Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile telefonla görüştü.

 Amerika’nın İran’a yaptırımının yeni olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de bir yaptırım uyguladığını hatırlatarak, bunu bölgenin huzuru açısından doğru bulmadıklarının altını çizdi.

 

 

 

 
PKK yandaşları Londra'da 'tamam' pankartı açtı
 
Futbolcuların Erdoğan ziyareti Merkel'i çıldırttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'nin af önerisine Başbakan'dan cevap
Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Bahçeli'nin af önerisi ile ilgili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı öğrencilere çalışma izni müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki yabancı öğrencilere müjde ...
Aydemir: “Biz kaynaksız,ceffelkalem iş yapmayız"
Aydemir, ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ile ...
 
Bahçeli'den 'bazı mahkumlar için af' önerisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabı üzerinden gündeme ...
Aydemir TBMM’de dadaş vefasını paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı ...
Bakan Çavuşoğlu’ndan uyarı: Tarih bunu affetmez
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’den çekinen bazı ülkelerin Filistin ...
 
Aydemir: ‘Vakıf, mukaddesata nefsi fedadır’
Milletvekili Aydemir, 'Vakıf kavramının ifade ettiği mana, bizim muhteşem ...
Bahçeli: 'Milli geleceğin rotasını çizen Cumhur İttifakı’dır'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli geleceğin rotasını çizen Cumhur ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dersimi çalıştım, hazırım'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Allah nasip ederde şu 24 Haziran’da ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri