Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir
Son 20 yılda tersane sayısı 37'den 85'e yükseldi
Son 20 yılda tersane sayısı 37'den 85'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tarıma uygun olan her karış toprağımızı değerlendirmektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tarıma uygun olan her karış toprağımızı değerlendirmektir
Erdoğan: Ani çıkışların gerisinde piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık vardır
Erdoğan: Ani çıkışların gerisinde piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık vardır
Bakan Uraloğlu: Hizmetlerimiz uzayda ses bulacak
Bakan Uraloğlu: Hizmetlerimiz uzayda ses bulacak
HABERLER>SİYASET
19 Ağustos 2013 Pazartesi - 09:35

'Mısır'dan Erdoğan çıkmasını istemiyorlar'

ANKARA GAZETESİ / Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'da darbe sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin, "Mısır'ın, ikinci bir Türkiye olmasını Mısır'dan, bir başka Tayyip Erdoğan çıkmasını istemiyorlar" dedi.

 Mısır dan Erdoğan çıkmasını istemiyorlar

ANKARA / Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'da darbe sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin, "Mısır'ın, ikinci bir Türkiye olmasını Mısır'dan, bir başka Tayyip Erdoğan çıkmasını istemiyorlar" dedi. 

Bozdağ, Kanal 24 Televizyonu'nda katıldığı programda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır'da yaşanan olaylardan dolayı insanlığından utandığını ifade eden Bozdağ, Firavun'un 21. asırdaki temsilcilerinin zulmü yeniden hortlattığını söyledi. 

Mısır ve Suriye'de öldürülenlerin, Müslüman yerine gayrimüslim olması halinde dünyanın yine canlı yayında seyredip seyretmeyeceğini soran Bozdağ, şöyle konuştu: 

"Burada çok farklı cevap çıkacağı çok açık. Bir defa haktan yana, haklıdan yana, demokrasiden yana tavır koymak, evrensel değerlere sahip çıkmak dünyanın huzuru ve barışı için şart. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki kimse insandan, evrensel değerlerden, insan haklarından, demokrasiden, hukuktan, hürriyetten ve eşitlikten yana tavır koymuyor. Neden böyle yapıyorlar diye baktığınızda Ortadoğu'da krallıklar var. Dikkat edin bütün krallar darbeci Sisi'nin ve arkadaşlarının arkasında. Paralarıyla, lisanlarıyla, politikalarıyla arkasında. Neden? Çünkü Mısır'da demokrasi, insan hakları, hürriyet, eşitlik ve adalet anlayışı başarılı olur, halkın iradesiyle iktidarlar değişir ve refah oluşursa insanlar mutlu olurlarsa; bir gün bizim halklarımız da'biz de Mısır gibi olalım'derse'bizim tahtımız, tacımız ne olur'diyen monarşik yönetimler var." 

Mısır'ın Türkiye'yi örnek alarak, demokrasiyi güçlendirip diğer alanlarda da önemli adımlar atma seçeneğinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini vurgulayan Bozdağ, "Mısır'ın, ikinci bir Türkiye olmasını istemiyorlar. Mısır'da, Türkiye'de olduğu gibi bir başka Tayyip Erdoğan çıkmasını istemiyorlar.'Mursi başarılı olursa, Tayyip Erdoğan gibi milletin sesiyle milletin istikametiyle yürümeye başlarsa o zaman biz Ortadoğu'yu nasıl kontrol edeceğiz. Kukla yönetimlerle şimdi hepsini yapıyoruz yarın nasıl yapacağız'diyorlar. Birtakım çıkar hesaplarıyla oradaki hadiseye'darbe'diyemediler. Hatta milyarca dolar destek verdiler" diye konuştu. 

Bozdağ, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Mısır'daki zulüm karşısında sessiz kalmasını da eleştirerek, bu kuruluşun kralların çıkarlarının değil İslam'ın teşkilatı olduğunu ifade etti. 

"Ben İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olsam, çıkardım derdim ki'bu zulüm karşısında İslam ülkelerini işbirliğine davet ediyorum'. Eğer işbirliğine yanaşmazlarsa çıkar derdim ki'ben İslam adına böylesi bir işbirliği teşkilatının böylesi zulüm karşısında sessiz kalmasının onursuzluğunu taşıyamam'. İstifamı basardım oradan ayrılırdım" diyen Bozdağ, yaşananlar karşısında İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'nin sınıfta kaldığını kaydetti. 

Avrupa'nın Kopenhag Kriterleri ve üzerinde yükseldiği değerleri her zaman dile getirdiğini, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünden söz ettiği anımsatan Bozdağ, "İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü Mısır'da var mı" diye sordu. 

Katliam karşısında yapılan itidal çağrılarını da eleştiren Bozdağ, şunları kaydetti: 

"İki tarafın çatışması yok. Bir tarafın düşüncesi, inancı, canı var. Diğer tarafın silahı, gücü, kuvveti var. Nerede bu AB'nin değerleri? Gezi destekçisi ülkeler nerede? Bu demokrasiden sizin anladığınız ne? Siz Uluslararası Af Örgütünden bir açıklama duydunuz mu? Türkiye'de İHD diye birşey var. Bunların insan hakları denince terör örgütlerinin hakkını anlayan bir yaklaşımı var. Nerede insan hakları dernekleri? Uluslararası sözleşmeler, öldürülenler Müslümanlar olunca ihlal edilmemiş mi oluyor? Uluslararası toplum yaşananlara sessiz kalmamalı. Darbeci yönetime destek veren herkes bu katliamlardan darbeciler gibi mesuldür."ANKARA /

 
AK Parti yeniden yargılama talep edecek
 
Türk Bayan Futbolunda Taciz Şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti yeniden yargılama talep edecek
ANKARA GAZETESİ / AK Parti, 2008 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ...
Umut Oran'dan o görüntüye açıklama geldi
ANKARA GAZETESİ / Umut Oran’dan Hacıbektaş açıklaması: "Olayların daha ...
Başbakan Erdoğan'dan gündem değerlendirmesi
ANKARA GAZETESİ / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü gazetecilerin ...
 
Obama'dan Mısır açıklaması
ANKARA GAZETESİ / Obama, Mısır'da güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği katliam hakkında konuştu...
Mısır ordusundan sert uyarı
ANKARA GAZETESİ / Mısır ordusu, ülkede ilan edilen sokağa çıkma yasağına ...
Mısır yönetiminde ilk çatlak
ANKARA GAZETESİ / Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Baradey istifa ...
 
'Sarıgül CHP'ye girerse CHP parçalanır'
ANKARA GAZETESİ / CHP Manisa Eski Milletvekili Şahin Mengü, Şişli Belediye ...
Kulisleri karıştıracak iddia
ANKARA GAZETESİ / İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, ...
Tayyar'ın tweeti Sarıgül'ü çıldırtacak
ANKARA GAZETESİ / AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şişli ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri