Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
24 Nisan 2021 Cumartesi - 13:03

'Ay Yıldızın Çocukları' dünyaya örnek olacak

Dünya çapındaki başarılarıyla Türk ve dünya çocuklarına bilim, sanat, teknoloji, müzik ve spor gibi alanlarda ilham veren çocuklar, Cengiz Holding’in ‘’Ay Yıldızın Çocukları’’ projesinde buluştu.

 Ay Yıldızın Çocukları  dünyaya örnek olacak

Dünya çapındaki başarılarıyla Türk ve dünya çocuklarına bilim, sanat, teknoloji, müzik ve spor gibi alanlarda ilham veren çocuklar, Cengiz Holding’in ‘’Ay Yıldızın Çocukları’’ projesinde buluştu. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen matematik, satranç, yüzme, müzik yarışmalarında dünya birincilikleri kazanan yetenekli çocuklar, proje ile Türk bayrağını dünyada dalgalandırmayı sürdürecek. Projede sunulacak eğitim destekleriyle sınırları zorlayan başarı hikâyelerine yenileri eklenecek. Cengiz Holding, Türkiye çapında yaygınlaştıracağı proje ile sınır tanımayan başarı hikâyelerinin izinden giderek, yeni çocuklarla bugünden geleceğin başarı hikâyelerinin temelini atacak. Uluslararası başarı kazanmış çocuklar eğitim desteği için ayyildizincocuklari.org adresinden başvurularını yapabilecekler.

Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılında, hediye verme sırası çocuklara geldi. Matematik, satranç, yüzme, müzik şampiyonalarında Türkiye’ye dünya birincilikleri kazandırarak, büyük başarı hikâyelerinin kahramanı olan çocuklar, Cengiz Holding’in ‘’Ay Yıldızın Çocukları’’ projesinde bir araya geldi. Türlü imkânsızlıklara rağmen başarmaya odaklanan Türkiye’nin medarı iftiharı çocuklar, dünya çapında elde ettikleri başarılarını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılında Atatürk’e armağan etti. Başarılarıyla dünyaya meydan okuyan yetenekli çocuklar, Türkiye’ye “Sınırlarımı zorlayacağım. Pes etmeyeceğim. Ülkemi gururlandıracağım. Daha iyisini yapacağım” sözü verdi. 

4 olağanüstü yetenek projede buluştu

Uluslararası ölçekte elde ettikleri sınır tanımayan başarılarıyla dünya çocuklarını gölgede bırakan Türk çocukları, Cengiz Holding tarafından başlatılan ‘’Ay Yıldızın Çocukları’’ projesiyle Türk bayrağını dünyada dalgalandırmayı sürdürecek. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birinciliği elde eden Elanur Akıncı, Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Arda Çamlar, yüzme branşında onlarca madalya sahibi görme engelli Cemre Ateş, Dinu Lipatti Uluslararası Gençler Müzik Yarışması ve İtalya Apulia Metropolitan Müzik Yarışması'nda birincilik kazanan Nisan Öksüz projenin ilk Ay Yıldızlı Çocukları oldular. 

Projenin tanıtım filminde rol alan çocuklar, başarı hikâyelerinin ardında yatan inanç, gayret ve sınır tanımazlığı vurguladılar. Nisan Öksüz’e birincilik getiren eserin fon müziği olarak kullanıldığı filmde, Ay Yıldızlı Çocukların yeni başarılar elde etmek için inandıkları yolda yürüdükleri vurgulandı. 

Yeni başarı hikâyelerinin izinden gidilecek

Yetenekleriyle ülke sınırlarını aşarak dünya çapında birincilikler kazanan 4 yetenekli çocukla başlatılan Ay Yıldızın Çocukları sosyal sorumluluk projesi, yeni başarı hikâyelerinin izinden gidecek. Proje kapsamında, Cengiz Holding tarafından uluslararası ölçekte başarı kazanmış çocuklara eğitim desteği sağlanacak. Cengiz Holding, çocukların eğitim hayatında hep yanlarında olacak.

Kategori sınırlaması yok

Başarıya ulaşmak için inancından şaşmayan, her türlü imkânsızlığa rağmen yılmadan ter döken 4 olağanüstü yeteneğin başarıları, Ay Yıldızın Çocukları projesinin çıkış noktasını oluşturdu. Uluslararası ölçekte ödül sahibi olan her çocuk, projeye dâhil olabilecek. Çocukların elde ettiği başarılarda herhangi bir kategori sınırlaması olmayacak. Başarılarıyla dünyaya meydan okuyan, Türkiye’ye uluslararası ödüller kazandıran her çocuk, proje kapsamında sunulan koşulsuz eğitim desteğinden faydalanabilecek.

‘’Ay Yıldızın Çocukları’’ kimdir?

Cemre Ateş (Yüzme)

13 yaşında olan Cemre Ateş, Kayseri'de ikiz kız kardeşi ile dünyaya geldi. Ancak dünyaya gelmek için biraz aceleci davrandı ve kuvezde kaldığı süre içerisinde gözlerini kaybetti. 6 yaşında hobi olarak tanıştığı yüzme, zamanla tutkusu haline geldi. Göremediği için karşılaştığı zorluklar, onu hiç yıldırmadı. Ailesi ve eğitmenlerinin desteğiyle her zorluğu aşarak uluslararası düzeyde başarılar elde etti. Katıldığı şampiyonalarda 22 altın, 1 gümüş madalya olmak üzere toplam 23 madalya sahibi oldu. 2018 yılında Alanya’da düzenlenen yarışlara hazırlanırken, gözlerinde oluşan soruna rağmen koruyucu bantlar takarak yarışa katıldı ve şampiyonluk elde etmeyi başardı. 2019’da Antalya’da düzenlenen şampiyonada elde ettiği şampiyonluktan sonra apandisit ameliyatı oldu ve 3 ay yüzmeye ara vermek zorunda kaldı. Oldukça zorlayıcı antrenmanlar sonucunda eski performansını tekrar yakaladı. 2020'de Kayseri’de düzenlenen şampiyonada bir şampiyonluk daha elde etti. Ardından zatürre oldu ama yine de mücadelesini sürdürdü. Türkiye şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Cemre’nin hedefi, Avrupa şampiyonasındaki 2 saniyelik engeli aşmak.

Elanur Akıncı (Matematik)

10 yaşında olan Elanur Akıncı’nın başarı hikâyesinde öğretmenlerinin katkısı büyük. Henüz küçük yaşlarda matematiğe olan ilgisini fark eden öğretmenleri tarafından keşfedilen Elanur, katıldığı tüm yarışmalarda çok sayıda derece kazandı. Geçen sene katıldığı Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birinciliği elde eden Elanur, okuldan arta kalan tüm zamanını matematik sorusu çözerek ve farklı ilgi alanları edinerek değerlendiriyor. Matematiğin yanı sıra farklı dillere, coğrafyalara ve kültürlere oldukça meraklı.. İngilizce’nin yanı sıra Fransızca ve Korece’ye de ilgi duyuyor. Elanur’un hayatında müziğe de yer var. Piyona dersleri aldı. Şu an şu an aktif olarak gitarla ilgileniyor. Fotoğrafçılık da ilgi alanları arasında yer alıyor. Matematikte önüne çıkan tüm fırsatları değerlendirerek yeni başarı hikâyelerine imza atmayı hedefliyor.

Nisan Öksüz (Müzik) 

4 yaşında temel sanat eğitimi olarak adlandırılan Orff Schulwerk dersleri aracılığıyla müzik çalışmalarına başlayan Nihan, okuma yazma öğrenmeden önce nota yazmayı öğrendi. Müzik öğretmeni, müzik ve resim alanında olağandışı yetenekli olduğunu keşfetti. Piyano eğitiminin ikinci yılındayken uluslararası yarışmalara katılacak seviyeye geldi. 2018'de İtalya San Gemini'de düzenlenen Dinu Lipatti Uluslararası Gençler Müzik Yarışması'nda yaş kategorisinde, 2019'da İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen Apulia Metropolitan Müzik Yarışması'nda kendi kategorisinde birincilik kazandı. 2019'da Yunanistan'ın Selanik şehrinde yapılan International Workshop-Festival Music Diaries kapsamında eğitimlere katılan Nisan, festival sonunda konser verenler arasında yer aldı. Gülsin Onay, Gökhan Aybulus, Erato Alakiozidau, Luca Chiantore ve Elli Zacharopoulou gibi pek çok usta isimle "masterclass"lara katılma şansı bulan Nisan, bu yıl Romanya'da online olarak düzenlenen International Festival Online Sound Resonance / 2021-Third Edition’da kendi kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Uluslararası alanda kazanacağı yeni başarılarla Türkiye’nin adını dünyada duyurmak hayaliyle çalışmalarını sürdüren Nisan, enstrümanını en uygun şekilde çalabilmek için akustik bir piyanoya da sahip olmak istiyor.

Arda Çamlar (Satranç)

Satrançla 5 yaşındayken kreşte tanışan Arda, kreşi tamamlayıp devlet okulunda ilkokula başladığında satrançtan uzak kaldı. Arda’nın satranca özlem duyduğunu fark eden ailesi onu bir satranç kulübüne gönderdi. Öğretmenleri tarafından yeteneği fark edilen Arda, ilk şampiyonasına 8 yaşında katıldı ve tüm rakiplerini geride bırakarak tam puanla birinci oldu. Türkiye’yi temsilen Romanya’da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Turnuvası’na katılarak 3’üncülük kupasını ülkemize getirdi. 9 yaşında Türkiye Şampiyonası’na katıldı. Aldığı başarılı dereceyle Türkiye’yi Arnavutluk’ta temsil ederek 5’incilik elde etti. Sonraki yıl yeniden Türkiye Şampiyonası’na katıldı ve yeniden 1’inci oldu. 2019 yılında Antalya’da düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak, dünyaya İstiklal Marşı’nı dinleten ilk Türk satranç sporcusu unvanına sahip oldu. Bugün kendi yaş grubunda Türkiye’deki tek unvanlı milli sporcu konumunda. Katıldığı çok sayıda uluslararası şampiyonada toplam 60 madalya ve 40 kupa elde etti. İzmir’de yaşayan Arda, çalışmalarını soluksuz sürdürüyor. Hedefi satrançta tüm unvanları alıp kendi kulübünü açmak...

Hibya Haber Ajansı

 
Kızılay’dan vatandaşlara çağrı
 
Castrol Ford Team Türkiye, başarı peşinde koşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Arkeolojisi için ‘merkez’ hazır
Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı çatısı altında hizmet verecek Türk ...
MEB'den öğrencilere kitap seti desteği
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce lise 9 ve 10’uncu sınıf öğrencilerine ...
Boğaziçi Üniversitesi’nden Libya’ya bilim çıkarması
Boğaziçi Üniversitesi, Libya’daki 11 üniversitenin araştırma ve inovasyon ...
 
Öğrenciler, asansör içinde covid-19 bulaş riskini engelleyecek sistem geliştirdi
SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi 9’uncu sınıf öğrencileri, geliştirdikleri ...
Boğaziçililer sporda yılın en iyilerini ödüllendirdi
Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu’nun bu yıl 10.sunu düzenlediği Boğaziçi ...
MEB' in 'Hayat Boyu Öğrenen Mahalle' uygulaması başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” uygulamasıyla ...
 
MEB'ten 34 bin 445 öğrenciye daha tablet bilgisayar
Tablet desteği her hafta daha çok öğrenciye ulaşıyor. Bugüne kadar 700 ...
Diyarbakır'dan Harvard ve Brown'a tam burslu kabul
Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, dünyanın ...
100 binin üzerinde etkileşimli tahtada kullanılacak
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen Pardus Etkileşimli Tahta Arayüzü, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri